nieuws

DAK Verzekeringen voor schadeafhandeling in zee met CED

Schade 1088

DAK Verzekeringen voor schadeafhandeling in zee met CED

Intermediairscollectief DAK heeft schadebehandelplatform CED Connect geïntegreerd in het volmachtsysteem. Het nieuwe platform moet de schadeafhandeling voor DAK Verzekeringen sneller, beter en efficiënter laten verlopen.

DAK gebruikte voorheen Polis Portaal voor afhandeling van schades. Geleidelijk worden alle huismerkproducten overgezet naar CED Connect, dat is geïntegreerd in een nieuw volmachtsysteem van het intermediairscollectief. Een groot deel van de schadeafhandeling wordt hiermee geautomatiseerd:  van de controle van de polis, het vaststellen van de aansprakelijkheid, de financiële afwikkeling, tot aan herstel en communicatie.

In een persbericht zegt Ron Smids, adjunct-directeur van DAK, dat de schadeafhandeling in het nieuwe systeem sneller, beter en efficiënter wordt. Adviseurs kunnen het hele behandelingsproces online volgen. Kleine en eenvoudige schades worden de werkdag na indienen uitgekeerd.

Overgangsfase

Dak Verzekeringen zag in september 2017 het levenslicht. Niet alle nieuwe verzekeringen gaan direct over naar CED Connect. Polis Portaal wordt geleidelijk uitgefaseerd. Volgens woordvoerder Benjamin Henze van het intermediairscollectief duurt dit in ieder geval een jaar.

Reageer op dit artikel