nieuws

Carnaval: Na een dag weer katervrij aan de slag

Schade 1413

Carnaval: Na een dag weer katervrij aan de slag

Werkgevers in het zuiden van Nederland kunnen donderdag weer opgelucht ademhalen. De meeste carnavalsvierders zullen vermoedelijk dan weer redelijk fris hun werk hervatten. Dit blijkt uit een enquête die een feestkledingwinkel liet uitvoeren onder ruim 2.000 deelnemers aan het driedaagse feest.

Bijna veertig procent (39,0%) van carnavalvierend Nederland heeft één dag rust nodig om bij te komen van een carnavalskater, zo blijkt uit het onderzoek van Feestkleding365.nl. 34% stelt die dag helemaal niet nodig te hebben en zich de dag na carnaval alweer fris en helder voelen.

Herstelperiode van drie dagen of meer

Tegenover de snelle herstellers staan  carnavalsgangers die wat langer nodig hebben om weer helemaal de oude te worden. 18,4% van de respondenten geeft aan twee dagen nodig te hebben om weer bij zinnen te komen, en 5,8% heeft het zo bont gemaakt dat ze rekenen op een herstelperiode van drie dagen of meer.

Grootste drinkers

De grootste drinkers gedurende carnaval hebben ook het langst nodig om bij te komen van de carnavalskater. Van de feestvierders die 15 of meer glazen alcohol drinken heeft 23,0% meer dan drie dagen nodig om volledig te herstellen. Bij de carnavalsgangers die nul tot vijf glazen drinken komt zo’n lang herstel niet voor. Hier is de meerderheid (66,0%) de volgende dag alweer op de been, tegenover ‘slechts’ 26,2% bij de zware drinkers.

Soort alcohol

Ook de soort alcohol is in de beleving van de feestvierders bepalend voor de benodigde hersteltermijn. De meeste bierdrinkers (43,2%) hebben een dag nodig om weer helemaal fit te zijn. Feestvierders die ook cocktails en sterke drank nuttigen hebben meestal meer dan drie dagen nodig om volledig te herstellen.

 

Reageer op dit artikel