nieuws

‘2017 een van de duurste jaren voor herverzekeraars’

Schade 986

Orkanen, aardbevingen en ander natuurgeweld zorgden er voor dat 2017 voor herverzekeraars als een van de duurste jaren de geschiedenis is ingegaan. Dat stelt herverzekeraar Swiss Re bij de bekendmaking van de jaarcijfers. De winst van het Zwitserse concern werd door de hoge schadelast gedecimeerd.

‘2017 een van de duurste jaren voor herverzekeraars’

Swiss Re, de op een na grootste herverzekeraar ter wereld, boekte in 2017 $ 331 miljoen winst. Dat is een flinke daling ten opzichte van een jaar eerder. In 2016 konden de Zwitsers nog ruim $ 3,5 miljard bijschrijven in de boeken.

Orkanen

Dat de winst laag uitpakt komt grotendeels doordat naar schatting $ 4,7 miljard moet worden uitgekeerd voor schade door natuurrampen. Orkanen Harvey, Irma en Maria teisterden het Caribisch gebied, Australië kreeg te maken met cycloon Debbie en daarnaast zorgden aardbevingen in Mexico en bosbranden in Californië voor grote schadeposten.

Reageer op dit artikel