nieuws

Verbond: ‘Eerste raming stormschade komt uit op € 90 miljoen’

Schade 1221

Verbond: ‘Eerste raming stormschade komt uit op € 90 miljoen’

De zeer zware storm die Nederland donderdag geselde, heeft volgens een eerste raming van het Verbond van Verzekeraars voor circa € 90 miljoen schade aangericht. Het gaat daarbij alleen nog maar om de schade aan woonhuizen en auto’s, aldus de brancheorganisatie. “Het was een zeer uitzonderlijke zware storm die over het binnenland trok en daardoor heel veel schade aanrichtte”, meldt woordvoerder Rudi Buis van het Verbond van Verzekeraars

Het ligt voor de hand dat het schadebedrag verder oploopt, omdat schade aan bijvoorbeeld overheidseigendommen en bedrijven daar nog niet in is meegenomen. Verzekeraars zetten extra mankracht in om de claims op inboedel-, opstal- en autoverzekeringen snel te kunnen verwerken.

Zwaarste storm van de eeuw

“Dit was de op twee na zwaarste storm van de eeuw, vrij uitzonderlijk moet ik zeggen”, vertelt Buis. “De storm was vrij lastig te peilen, op woensdagavond was het nog onzeker of de storm langs de waddeneilanden zou scheren, maar in de loop van donderdag raasde de storm met wel 120/140 kilometer per uur door het binnenland. Hele daken van woningen vlogen er van af”, zo zegt Buis. Hij vervolgt: “Er kwamen vooral meldingen binnen vanuit Rotterdam, Den Haag en dan in de lijn door naar het oosten. Verzekeraars hebben het er erg druk mee en callcenters worden platgebeld.”

 

Reageer op dit artikel