nieuws

Stormwaarschuwing verzekeraars: Zet je tuinmeubelen binnen

Schade 5316

Stormwaarschuwing verzekeraars: Zet je tuinmeubelen binnen

De eerste zware windstoten zijn al waargenomen in Zeeland en ook de rest van Nederland wacht vandaag opnieuw een fikse voorjaarsstorm. Het Verbond van Verzekeraars geeft op de informatiesite Verzekeren van A tot Z alvast wat tips om de schade te beperken. Gedegen onderhoud is wat het Verbond betreft een moetje.

Het Verbond van Verzekeraars legt op de site globaal uit welke verzekering welke schade dekt nu voor vandaag vanwege het stormachtige weer Code Oranje is afgekondigd door het KNMI. “Je verzekeraar verwacht van jou natuurlijk dat schade niet veroorzaakt wordt door achterstallig onderhoud”, zo stelt het Verbond.

De brancheorganisatie heeft ook nog wat tips:

  • “Zet tuinmeubilair en parasols binnen of maak ze vast. Zorg ook dat plantenpotten, vuilcontainers, pergola’s en barbecues niet kunnen omwaaien.
  • Onderhoud je bomen. Vallende takken zorgen elk jaar weer voor flink wat schade.
  • Controleer of er geen dakpannen of daklood los liggen of verschoven zijn. Controleer ook de bevestiging van dakkoepels, golfplaten, satellietschotels, vlaggenmasten etc.
  • Plaats je auto niet onder een boom.”

Op 3 januari was de eerste voorjaarsstorm van het jaar een feit. Daarbij was volgens het Verbond sprake van minimaal € 10 mln schade aan huizen en auto’s.

Reageer op dit artikel