nieuws

Stormschade zakelijke markt minimaal € 30 miljoen

Schade 1035

Stormschade zakelijke markt minimaal € 30 miljoen

De storm van vorige week donderdag heeft de grootzakelijke verzekeringsmarkt een schadepost bezorgd van € 30 mln. Dat heeft de VNAB becijferd op basis van de eerste schademeldingen.

Het gaat volgens de assurantiebeursvereniging om een eerste raming. VNAB-makelaars hebben tot nu toe 3.600 schademeldingen binnengekregen. “Het bedrag loopt naar verwachting in de komende periode nog verder op als de expertiserapporten binnen zijn en ook de gevolgschades in kaart zijn gebracht. In tegenstelling tot de particuliere markt, waar de telefoons op de avond van de storm al roodgloeiend stonden, komt de stroom schademeldingen in de grootzakelijke markt nu pas op gang.” Ook de Nivre-experts hebben het druk. Het expertise-instituut meldt dat de aangesloten experts sinds donderdag vijfmaal zoveel schademeldingen hebben ontvangen als normaal.

Het Verbond van Verzekeraars schatte de stormschade aan woonhuizen en auto’s eerder op € 90 mln. In de landbouwsector zou volgens Interpolis, dat 1.200 meldingen kreeg, de schadepost € 20 mln bedragen.

Reageer op dit artikel