nieuws

Grootste kans op verkeersongeval op Keizer Karelplein in Nijmegen

Schade 862

Grootste kans op verkeersongeval op Keizer Karelplein in Nijmegen

Het Keizer Karelplein in Nijmegen is met zeker 83 ongelukken in drie jaar tijd de meest verkeersonveilige plek van het land. Dit blijkt uit onderzoek van RTL Nieuws. Daarnaast telt Nederland nog eens bijna 1.200 zogenoemde black spots, plekken waar in drie jaar tijd minimaal tien ongelukken werden gemeld.

RTL Nieuws bekeek ruim 200.000 ongevallen in de periode 2014-2016 waarvan de locatie bekend was. Hieruit kwam het Keizer Karelplein in Nijmegen als meest gevaarlijk naar voren. Op deze rotonde gebeurden in 3 jaar tijd 83 ongevallen waarbij 3 slachtoffers vielen.

Knooppunt De Nieuwe Meer

Gemeten naar het aantal slachtoffer is het Knooppunt De Nieuwe Meer nabij Amsterdam nog onveiliger. Daar waren in dezelfde periode 78 ongevallen waarbij 13 slachtoffers (doden en gewonden) vielen te betreuren. Het kruispunt Blaakweg, Ringbaan West in Tilburg (46 ongevallen), het kruispunt Waldorpstraat, Hildebrandstraat, Neherkade in Den Haag (46 ongevallen) en het knooppunt De Stok nabij Roosendaal (A58, 45 ongevallen) sluiten de top 5.

17.000 ongelukken op black spots

Nederland telt bijna 1.200 zogeheten black spots, locaties waar in drie jaar tijd meer dan 10 ongelukken gebeuren. Op deze plekken waren in de onderzoeksperiode ruim 17.000 ongevallen waarbij 2658 slachtoffers – zowel doden als gewonden – vielen.

Reageer op dit artikel