nieuws

Examentraining (70): Schade Particulier

Schade 2507

Nu de nieuwe PE-periode loopt, is ook het blokken, studeren en oefenvragen maken weer begonnen. Iedereen die een Wft-beroepskwalificatie (behaald voor 1 april 2017) in stand wil houden, moet voor 1 april 2019 succesvol het relevante PE-examen afleggen. Samen met opleidingsinstituut Hoffelijk Financieel biedt am:web adviseurs opnieuw de helpende hand door tweewekelijks een volledig uitgewerkte casus aan te bieden. Daarnaast biedt Hoffelijk Financieel adviseurs gratis de mogelijkheid om extra te oefenen met nieuwe casussen en kennisvragen. Deze week een casus met vragen uit de module Schade Particulier.

Examentraining (70): Schade Particulier

Casus
Jos (45 jaar) heeft een afspraak met zijn adviseur Schadeverzekeringen particulier, omdat hij wat vragen heeft over het verhuren van zijn woning via Airbnb en de impact hiervan op zijn woonhuis- en inboedelverzekering.

Jos is alleenstaand en heeft van zijn ouders een riante woning geërfd. Hij zit voor zijn bedrijf regelmatig langere periodes in het buitenland. Gedurende deze periodes wil hij zijn huis via Airbnb verhuren. Jos verblijft jaarlijks ongeveer 75 dagen in het buitenland.

Ook heeft hij een grote hobby: vliegen met drones. Jos heeft een nieuwe drone gekocht met een waarde van € 2.500. Bij de aankoop is een HD-camera inbegrepen.

Schades
Als Jos thuiskomt uit het buitenland, is zijn woonhuis één grote ravage. De laatste huurder, die de woning twee dagen eerder heeft verlaten, heeft niet opgeruimd. Overal liggen etensresten en Jos’ witte bank is beschadigd doordat de huurder rode wijn heeft gemorst. De schade bedraagt € 675.

Jos moet zijn zinnen even verzetten en gaat met zijn drone vliegen. Tot overmaat van ramp raakt de drone onbestuurbaar en stort op de barbecue van de buurman. De schade bedraagt € 450.

Vraag 1
Welke verzekering biedt dekking voor eventuele schade die ontstaat als Jos in het buitenland verblijft?

Gebruik voor het beantwoorden van deze vraag de bijlage ‘Voorwaarden verhuur woonhuis via Airbnb’.

a) Verzekeraar A.
b) Verzekeraar B.
c) Verzekeraar C.

Toetsterm:
2c.4: Beoordelen welke zaken of belangen van de klant onder de dekking van aansprakelijkheid- of rechtsbijstandsverzekeringen kunnen worden geschaard, inclusief alle subdekkingen.

Vraag 2
Zet de onderstaande stappen om een eventuele claim via Airbnb in te dienen in de juiste volgorde.

Gebruik voor het beantwoorden van deze vraag de bijlage ‘Verhuurdersgarantie Airbnb’.

a) Jos moet de schade melden bij Airbnb.
b) Jos moet een proces-verbaal laten opmaken.
c) Jos moet contact opnemen met de huurder.

Toetsterm:
3e.1 De klant begeleiden bij het schadeproces.

Vraag 3
Het particulier gebruik van een drone is doorgaans verzekerd onder de Aansprakelijkheidsverzekering Particulieren (AVP). Waarvan is deze dekking afhankelijk?

a) Of de drone met of zonder camera wordt gebruikt.
b) Voor welk doel de drone wordt gebruikt.
c) Wat het gewicht is van de drone.

Toetsterm:
2c.4: Beoordelen welke zaken of belangen van de klant onder de dekking van aansprakelijkheid- of rechtsbijstandsverzekeringen kunnen worden geschaard, inclusief alle subdekkingen.

 

Banner Hoffelijk Antwoorden

Banner Hoffelijk Meer oefeningen

Eerdere examentrainingen zijn hier te vinden.

Reageer op dit artikel