nieuws

Nieuw makelaarsbedrijf stort zich op aansprakelijkheid en cybercrime

Schade 1627

Nieuw makelaarsbedrijf stort zich op aansprakelijkheid en cybercrime

Frank van Akkerveeken, voormalig directeur en mede-eigenaar van top 100-kantoor Concordia de Keizer, heeft makelaarsbedrijf Blue Risk opgericht. Het Rotterdamse bedrijf gaat zich richten op aansprakelijkheids- en cybercrimeverzekeringen.

De doelgroep van Blue Risk bestaat uit bestuurders, commissarissen, professionele dienstverleners, (middel)grote bedrijven, gemeentes en instellingen. Van Akkerveeken wil binnen vijf jaar uitgroeien tot “een professionele en energieke organisatie die van werkelijke betekenis is in de Nederlandse verzekeringsmarkt”. Daartoe is Max Hollemans aangenomen. Die heeft net een masteropleiding afgerond aan de TIAS School for Business and Society en gaat richten op strategische analyses van specifieke doelgroepen. Eerder deed hij voor Concordia de Keizer onderzoek.

Gat in de markt

Van Akkerveeken vertrok begin vorig jaar bij Concordia de Keizer en koos er na enig twijfelen voor om in de verzekeringsbranche actief te blijven. Hij claimt de eerste gespecialiseerde verzekeringsmakelaar in Nederland te zijn op het gebied van cybercrime en aansprakelijkheid. De specifieke niches zijn gespecialiseerde aansprakelijkheidsverzekeringen voor bestuurders- en beroepsaansprakelijkheid en aansprakelijkheid na fusies en overnames), Life Science en cybercrime. “Wij zien daarin een gat in de markt. De snel veranderende wereld en groeiende complexiteit schreeuwt om specialisten, zeker in het digitale domein. Dit brengt nieuwe risico’s met zich mee die zich niet laten vangen in een standaardpolis. Bovendien zijn ondernemers zich terdege bewust van de cyberrisico’s voor hun bedrijf. Zo hebben zij veel oog voor preventie maar moeten doorgaans wat meer overtuigd worden van de noodzaak van een verzekering als extra financieel vangnet.”

Reageer op dit artikel