nieuws

Zorgpremie omhoog bij Delta Lloyd en Ohra, omlaag bij Zorg en Zekerheid

Schade 2776

NN-merken Delta Lloyd en Ohra verhogen hun zorgpremie met respectievelijk 3,24% en 3,25%. Beide merken zetten reserves in om de premies niet verder te hoeven verhogen. De Leidse verzekeraar Zorg en Zekerheid maakte vandaag bekend de premie juist te verlagen. De basisverzekering wordt vanaf januari € 12 per jaar goedkoper dan in 2017.

Zorgpremie omhoog bij Delta Lloyd en Ohra, omlaag bij Zorg en Zekerheid

Ook Zorg en Zekerheid haalt geld uit de reserves om de premies te drukken. In totaal gaat het om €33 miljoen. Dat komt neer op € 87 per verzekerde. “Onze premies liggen onder de werkelijke kostprijs van de zorg”, zegt voorzitter Ton van Houten. De meest gekozen polis van de regionaal opererende verzekeraar gaat € 114,95 per maand kosten.

Online korting

De basisverzekering bij Ohra gaat komend jaar € 107,95 per maand kosten. Dat is inclusief een korting van 8% die klanten krijgen als ze de verzekering online afsluiten. De maandpremie van Delta Lloyd wordt € 119,58. NN verwacht dat de aanvullende verzekeringen en tandverzekeringen maximaal 10% duurder zullen worden.

Deadline 12 november

Tot nu toe zijn de premies van vijf zorgverzekeraars bekend. De grote spelers Achmea, VGZ, CZ en Menzis moeten dat nog doen. De deadline daarvoor ligt op 12 november. Eind oktober maakten DSW en Stad Holland al bekend de zorgpremie te verlagen.

Reageer op dit artikel