nieuws

TAF komt met budget-aov

Schade 1643

TAF heeft een tweede arbeidsongeschiktheidsverzekering op de markt gebracht. Naast de al bestaande GoedGezekerd-aov kunnen ondernemers ook kiezen uit BasisGezekerd. Het nieuwe product is ontwikkeld samen met Swiss Re-dochter iptiQ, die al een van de risicodragers is voor de overlijdensrisicoverzekering van TAF.

TAF komt met budget-aov

De productontwikkelaar wil daarmee een betaalbaar vangnet bieden, zegt directeur Nicole Hollander. “Driekwart van de ondernemers in Nederland loopt onverzekerd rond. Zij willen simpelweg geen honderden euro’s per maand betalen voor een aov. Veel ondernemers zijn op zoek naar een betaalbaar vangnet, waarbij ze alleen verzekeren wat minimaal nodig is om de vaste lasten door te betalen.” Met de BasisGezekerd-aov vult TAF naar eigen zeggen het gat tussen niets verzekeren en een dure aov.”

Zelf bepalen

Het nieuwe product kent een beperktere dekking dan de GoedGezekerd-variant. De basis is arbeidsongeschiktheid na een ongeval. Daaraan kan de klant indien gewenst een lijst met de meest voorkomende ernstige ziekten toevoegen. De GoedGezekerd-aov (met als risicodrager Quantum Leben) biedt daanraast ook dekking voor alle medisch objectiveerbare aandoeningen, eventueel uitgebreid met psychische klachten. Volgens Hollander kan de ondernemer daarmee zelf bepalen wat hij wel en bewust niet verzekert en waar hij voor betaalt.
Beide varianten worden aangeboden onder de noemer TAF Ondernemers AOV. De vaste lasten zijn maatgevend voor het verzekerde bedrag. De gedachte erachter is dat de meeste ondernemers niet hun hele inkomen willen verzekeren, maar alleen wat echt noodzakelijk is tijdens de periode van arbeidsongeschiktheid.

Reageer op dit artikel