nieuws

Overname UMG door Aon is rond

Schade 4589

Overname UMG door Aon is rond

De Unirobe Meeùs Groep (UMG) is vanaf vandaag definitief onderdeel van Aon Nederland. De beide ondernemingsraden hebben positief geadviseerd over de aankoop. Mededingingsautoriteit ACM en de AFM hebben de transactie tussen Aon en Aegon goedgekeurd. Gisteren zijn de overnamepapieren door de directies van beide bedrijven getekend. “Het begin van een nieuw tijdperk en de grootste overname in zijn soort in de Nederlandse intermediaire markt”, meldt de nieuwe eigenaar trots.

Met de overname versterkt het advies- en makelaarsbedrijf vooral zijn positie in de mkb- en consumentenmarkt. In de zakelijke markt breidt het zijn leidende positie uit. De nieuwe organisatie wordt – zoals al eerder bekendgemaakt –
ingedeeld op basis van de clusters consumenten/mkb en grote ondernemingen/multinationals. Volgens country manager Marc van Nuland hebben de grotere klanten behoefte aan de combinatie van lokale en internationale kennis. “Bedrijven krijgen steeds meer te maken met nieuwe risico’s. Organisaties die internationaal opereren, zijn gebaat bij kennis van de lokale markt. Om succesvol te ondernemen is dus een adviseur nodig die de wereld van de lokale ondernemer én de wereld van de internationale risico’s goed kent. Beide bedrijven hebben van oorsprong Nederlandse wortels en staan middenin de samenleving.” UMG-baas Coen Mom ziet voor zijn bedrijf vooral voordelen in het kunnen bieden van totaaloplossingen die verder gaan dan verzekeren.

Integratie

Aon telt in ons land nu inclusief UMG 31 vestigingen en 2.900 medewerkers. Gezamenlijk vormen ze het grootste intermediairbedrijf van Nederland met een omzet van ruim € 400 mln. Dat is naar schatting een kleine € 150 mln meer dan de (provisie)inkomsten van de voormalig marktleider Rabobank. De overname werd in augustus bekendgemaakt; over personele consequenties en mogelijke verhuizingen is nog niets bekend. Mom en Van Nuland vormen samen een integratieteam dat een plan gaat opstellen over de samenvoeging van de organisaties. “Voor die integratie nemen we de tijd”, liet Mom eerder weten aan am:.

Aon telt € 295 miljoen neer voor UMG. Met dat bedrag versterkt Aegon Nederland zijn Solvency II-kapitaal met € 225 miljoen. De ratio verbetert daardoor met 6 procentpunten. Op de foto staan vanaf links Rutger Zomer, Maarten Edixhoven (CFO resp. CEO van Aegon Nederland), Marc van Nuland (CEO Aon Risk Solutions) en Rogier Sparreboom (CFO Aon Benelux).

Reageer op dit artikel