nieuws

Hulpverlener trekt DSW-verzekerden voor, tegen wil van DSW-baas Oomen

Schade 1633

Hulpverlener trekt DSW-verzekerden voor, tegen wil van DSW-baas Oomen

Klanten van de Schiedamse zorgverzekeraar DSW worden met voorrang behandeld bij de Parnassia Groep, psychiatrisch hulpverlener. Ze zijn sneller aan de beurt dan verzekerden van andere maatschappijen, schrijft het Algemeen Dagblad op basis van een intern memo. Opvallend is dat DSW-directeur Chris Oomen niets van de voorkeursbehandeling weet en er bovendien niet blij mee is.

De bestuursvoorzitter van de Parnassia Groep, Stephan Valk, heeft volgens het AD zijn medewerkers geïnstrueerd verzekerden van DSW sneller te behandelen dan anderen. Ze zouden niet langer dan vier weken hoeven te wachten. Valk schrijft dat in een memo met de titel ‘Voorrang voor DSW-verzekerden’. In een reactie zegt Valk dat het maken van dergelijke afspraken met verzekeraars hoort bij marktwerking in de zorg.

‘Niet de bedoeling’

DSW-directeur zegt van de voorkeursbehandeling door Parnassia niet op de hoogte te zijn. “Voorrang is niet de bedoeling”, zegt hij tegen de krant. “We willen kortere wachtlijsten en geen voorkeursbehandeling voor onze verzekerden. Het zou dus niet moeten uitmaken bij welke verzekeraar de patiënt verzekerd is.”

Volgens Valk zijn de afspraken tussen Parnassia en DSW bedoeld om de wachtlijsten in de psychiatrische zorg terug te dringen. Volgens hem hoeven verzekerden van andere maatschappijen niet langer te wachten dan voorheen. Valk verwacht dat zijn groep ook met andere verzekeraars afspraken zal maken zoals met DSW.

Reageer op dit artikel