nieuws

Cas Verhage (Nh1816) teleurgesteld over provisiestandpunt Verbond

Schade 4975

Cas Verhage (Nh1816) teleurgesteld over provisiestandpunt Verbond

Directeur Cas Verhage van Nh1816 Verzekeringen heeft geen goed woord over voor het voorstel van AFM en het Verbond van Verzekeraars – waar hij zelf deel van uitmaakt – om actieve transparantie in te voeren voor schadeverzekeringen. “Ik zie het probleem niet dat we aan het oplossen zijn. De manier waarop de AFM dit onderbouwt, heeft bovendien dezelfde kwaliteit als de haringtest van het AD.”

“De schademarkt is hartstikke concurrerend, er zijn geen problemen met extreme provisies en volgens DNB zijn de premies bovendien te laag. Er is dus geen probleem. Dat wordt gecreëerd door de AFM”, reageert Verhage op het pleidooi van de toezichthouder voor actieve transparantie op schadeverzekeringen.

Vooringenomen

“Ik heb er geen goed woord voor over”, vervolgt de directeur van Nh1816. “Als je het onderzoek ziet, waarmee de AFM dit onderbouwt, dan doet dat niet onder voor de haringtest van het AD. Het is vooringenomen, tendentieus en sturend.” Verhage noemt het logisch dat consumenten in meerderheid ja zeggen op stellingen als ‘Als een adviseur/vergelijkingssite provisie van de verzekeraar krijgt, dan moet hij me altijd vertellen hoeveel dat is’. “Natuurlijk zegt iemand ja als de vraag op die manier geformuleerd wordt. Dit zijn problemen die men in Den Haag en Amsterdam creëert, maar waar geen enkele consument mee zit.”

Weinig medestanders

Dat het Verbond van Verzekeraars zich vandaag achter de AFM schaarde, stelt Verhage zeer teleur. Hij is zelf lid van het Verbond dat dus ook namens hem een standpunt in heeft genomen. Over de besluitvorming doet hij geen mededelingen, anders dan dat hij heeft tegengestemd en “weinig medestanders” had. “Dat zal niet verbazen. Er zijn niet zo veel intermediaire verzekeraars”, aldus Verhage.

Reageer op dit artikel