nieuws

Avéro Achmea stopt met particulier schade via adviseur

Schade 9710

Avéro Achmea biedt het Compleet bij Elkaar Pakket met daarin 19 particuliere schadeverzekeringen vanaf 1 april 2018 alleen nog aan via volmachtrelaties. Adviseurs kunnen dan geen particuliere schadeproducten meer verkopen. Avéro adviseert tussenpersonen de polissen van hun klanten te verhuizen naar ASR.

Avéro Achmea stopt met particulier schade via adviseur

Volgens Avéro is de particuliere schadeportefeuille die loopt via adviseurs relatief klein, ongeveer 1% van het complete schadebestand van Achmea. Voortzetting daarvan vergt te hoge investeringen, aldus de verzekeraar. Jack Hommel, directeur Bedrijven van Achmea: “Effectieve bediening van de particuliere schademarkt is voor Avéro Achmea wel mogelijk in volmacht, waaronder de serviceproviders in volmacht. Wij gaan door met het aanbieden van onze particuliere schadeverzekeringen aan onze volmachtrelaties.”

Overgang naar ASR

Avéro heeft met ASR een deal gesloten dat klanten via hun adviseurs straks een vergelijkbaar verzekeringsaanbod krijgen. “Wij willen dat klanten goed verzekerd blijven. Het Voordeelpakket van ASR is vergelijkbaar met het Compleet bij Elkaar Pakket en heeft bovendien een concurrerende premie. Hiermee waarborgen wij de voortzetting van de dienstverlening aan onze particuliere klanten”, aldus Hommel.

Adviseurs zijn vrij om klanten zelf een ander aanbod te doen, ze hoeven niet in te gaan op het voorstel van Avéro en ASR. Hommel: “Uiteraard bepaalt de klant zelf of hij het aanbod van ASR accepteert.” De verzekeraar zegt overigens te verwachten dat het overgrote deel van de klanten wel voor ASR zal kiezen.

Samenwerking op zakelijke markt

Vorige, deze en volgende week bezoekt Avéro de 140 grootste aangesloten adviseurs om ze op de hoogte te brengen van het naderend afscheid. Samen zijn zij goed voor 80% van de klanten. Andere worden telefonisch of per mail geïnformeerd. Overigens blijft de verzekeraar wel met adviseurs samenwerken op de zakelijke schademarkt. De particuliere markt is geen speerpunt meer, de zakelijke juist wel.

Volgens Avéro zijn de eerste reacties van adviseurs op het afscheid en het geboden alternatief bij ASR goed. “Grotendeels begrijpen zij onze afwegingen en waarderen ze dat ze tijdig en veelal persoonlijk worden meegenomen.”

Reageer op dit artikel