nieuws

GSM het meest geclaimd op aankoopverzekering creditcard

Schade 1416

GSM het meest geclaimd op aankoopverzekering creditcard

Mobiele telefoons worden het meest geclaimd op de aankoopverzekering van de creditcard. Dit blijkt uit onderzoek in opdracht van creditcarduitgever ICS. Een belangrijk deel van de schade aan aankopen met de creditcard wordt volgens ICS veroorzaakt door onhandigheid.

Morgen is het vrijdag de dertiende en de creditcarduitgever greep de ‘ongeluksdag’ aan om een onderzoek te laten doen naar de bijgelovigheid onder haar klanten en het type claim op de Aankoopverzekering. Eén op de vijf Nederlanders is morgen extra voorzichtig. Zij gaan liever niet op reis, plannen geen belangrijke afspraken en lopen al helemaal niet onder een ladder door.

Top vijf geclaimde producten

Het bijgeloof zou volgens ICS wel eens te maken kunnen met de eigen onhandigheid die mensen ondervinden, bijvoorbeeld doordat ze hun gloednieuwe smartphone in de wc laten vallen of bovenop hun nieuw merkbril gaan zitten. Het overkomt één op de vijf (20%) Nederlanders minimaal maandelijks dat zij iets kapot laten vallen of beschadigen door hun eigen onhandigheid. Bij 6% procent gebeurt dit zelfs wekelijks.

Jas van € 3.250

De ongelukjes zijn ook zichtbaar in de claims die worden gedaan via de Aankoopverzekering waarmee aankopen met de creditcard 180 dagen zijn verzekerd tegen diefstal, verlies of schade. Telefoons worden het meest geclaimd, gevolgd door tablets, horloges, armbanden en zonnebrillen. Het duurste product dat ooit werd geclaimd bij de creditcard-uitgever was een jas van 3.250 euro. De jas was beschadigd en kon worden vergoed binnen de verzekering.
Uit het onderzoek blijkt ook dat bijna een kwart (24%) van de creditcardhouderds niet weet dat creditcardaankopen met een Visa- of Mastercard verzekerd zijn.

Reageer op dit artikel