nieuws

Oomen (DSW) over stijging zorgpremie: De wal keert het schip

Schade 3528

Oomen (DSW) over stijging zorgpremie: De wal keert het schip

Het aanstaande, nieuwe kabinet mag dan een stijging van de zorgpremie en het eigen risico voornemens zijn, het ongelimiteerd verder opdrijven van de premie is volgens Chris Oomen geen optie. Tegen RTV Rijnmond stelt de directeur van de Schiedamse zorgverzekeraar DSW dat er op den duur simpelweg te weinig handen zijn om aan de zorgvraag te voldoen. Oomen omschrijft de verhoging van het eigen risico als ‘gebrek aan solidariteit’.

 

De directeur van DSW, doorgaans de eerste zorgverzekeraar die haar nieuwe jaarpremie bekend maakt, reageerde op de uitgelekte plannen van CDA, VVD, D66 en ChristenUnie die samen een kabinet proberen te vormen. Volgens die plannen gaat de maandelijkse zorgpremie met € 6 omhoog en stijgt het eigen risico (nu nog € 385) naar €400.

Politieke keuze

Oomen hekelt met name de verhoging van het eigen risico. “Dat is een politieke keuze. Dus zij kunnen dat voor ons als zorgverzekeraars bedenken, maar wij moeten aan de mensen vragen om te betalen. Uiteindelijk krijgen wij het op ons bord geschoven”, zo zegt Oomen tegen RTV Rijnmond.

Andere oplossingen

Voor de stijging van de maandelijkse zorgpremie heeft, gelet op de stijgende zorgkosten, wel begrip. Maar toch voorziet Oomen een einde aan de jaarlijkse premieverhogingen. “Omdat we simpelweg niet genoeg personeel kunnen krijgen in de zorg. Dan zullen we toch echt andere oplossingen moeten bedenken.”

Reageer op dit artikel