nieuws

Ook senioren niet overal welkom voor autoverzekering

Schade 2031

Ook senioren niet overal welkom voor autoverzekering

Een 70-jarige betaalt bij sommige verzekeraars ruim een kwart meer premie voor een autoverzekering dan iemand van 65. De premie van een 80-jarige bestuurder wordt in sommige gevallen zelfs verdubbeld. Hoe ouder automobilisten worden, hoe minder verzekeraars ze nog accepteren. Dat blijkt uit een onderzoek van Geld.nl.

De vergelijkingssite onderzocht wat bestuurders van 65, 70, 75 en 80 jaar oud betalen voor een WA-verzekering van een Toyota Yaris uit 2007. In het onderzoek is uitgegaan van 8 schadevrije jaren.

De premieverschillen blijken groot, concludeert Geld.nl. Iemand van 70 betaalt bij sommige verzekeraars ruim een kwart meer premie dan iemand die vijf jaar jonger is. Tussen 70 en 75 jaar worden de verschillen groter. Inshared maakt het volgens het onderzoek “het bontst”. Als 75-jarige betaal je 53% meer premie dan als 70-jarige.

Steed minder keus

Ook vallen er dan autoverzekeringen af. Van de 27 onderzochte polissen zijn 7 niet meer beschikbaar als je de 75 bent gepasseerd. Voor een 80-jarige blijven er nog maar 15 polissen over. Bij sommige verzekeraars zijn die bovendien meer dan twee keer zo duur als de premie voor een 65-jarige.

Jongeren

Ook jongeren betalen vaak meer premie en worden niet door alle verzekeraars geaccepteerd. Twee weken geleden publiceerde Poliswijzer.nl een onderzoek waaruit bleek dat acht verzekeraars een leeftijdsgrens hanteren. Eén verzekering rekende een maandpremie van €424 voor een 18-jarige.

Reageer op dit artikel