nieuws

Ook Italiaanse hagel heeft het gemunt op Nederlandse automobilist

Schade 2355

Ook Italiaanse hagel heeft het gemunt op Nederlandse automobilist

Het zit Nederlandse vakantiegangers die dit jaar kozen voor een autoreis naar Italië niet mee. Niet alleen genieten Nederlandse auto’s een groeiende populariteit onder Italiaanse autokrakers; eerder deze week zorgden forse hagelbuien in de regio rondom het Gardameer voor veel ruitschade. Carglass kreeg in een paar uur tijd bijna 150 meldingen van gedupeerde toeristen.

Woensdagvond trok er noodweer over het gebied in Noord-Italië. Het slechte weer ging gepaard met forse hagelbuien die zorgden voor scheuren en barsten in ruiten van Nederlandse toeristen. Zij trokken direct aan de bel bij het noodnummer van Carglass.

Afwikkeling met verzekeraars

De autoruitreparateur hoopt de Nederlandse toeristen weer zo snel mogelijk de weg op te krijgen. Daarvoor is binnen Carglass Italië een speciaal team opgezet om de Nederlandse gedupeerden zo snel en veilig mogelijk te helpen. De afwikkeling wordt in veel gevallen rechtstreeks met de verzekeraars en leasemaatschappijen gedaan.

Traditionele wisseldag

Of alle schades tijdig kunnen worden gerepareerd is nog de vraag omdat het noodweer en de schade die het veroorzaakte kort voor de traditionele ‘wisseldag’ van morgen plaatsvonden. Dit is de dag waarop veel vakantievierders wisselen van locatie of weer beginnen aan de terugreis.

Italiaanse autokrakers

Ook voor tientallen andere vakantiegangers kreeg de vakantie naar Italië dit jaar een vervelend staartje. Allianz Global Assistance meldde gisteren dat Italiaanse autokrakers in toenemende mate hun oog laten vallen op auto’s van Nederlandse automobilisten.

Reageer op dit artikel