nieuws

HDI voorziet forse groei in cyberverzekeringen

Schade 1142

HDI voorziet forse groei in cyberverzekeringen

De industriële verzekeraar HDI Global SE verwacht een fikse groei in de omzet op het terrein van cyberverzekeringen. CEO Christian Hinsch sprak deze verwachting uit bij de presentatie van de halfjaarcijfers. Ook in Nederland heeft HDI haar cyberassortiment uitgebreid.

ver het afgelopen half jaar boekte de industriële verzekeraar een winst van €112 mln, 23,4% hoger dan dezelfde periode vorige jaar (€ 91 mln). De verzekeraar zag het afgelopen halfjaar ook haar premieomzet toenemen, met 3,3% (2,6% indien rekening wordt gehouden met valutaverschillen) naar € 2,8 mrd.

Verbeterde combined ratio

Met name de Belgische en de Franse tak (premiegroei rond 10%) en vooral de vestiging in Japan, meer dan 40%, omzetgroei zorgen voor de plus op groepsnieveau. Ook profiteerde HDI van ‘bescheiden’ uitgaven voor grote schades. De industriële verzekeraar zal haar netto combined ratio de afgelopen 6 maanden verbeteren naar 97,2% (97,8%), ook door maatregelen die de portefeuille moeten optimaliseren.

Belangstelling voor cyber

Hinsch ging in de toelichting op de cijfers nader in op de omzetgroei. “In steeds het belangrijker wordende domein van cyberverzekeringen zien we een aanzienlijke belangstelling vanuit de industrie en een toename van het aantal afgesloten polissen. In Duitsland is het recent zelfs al mogelijk geworden voor bedrijven met een jaaromzet van 5 tot 50 miljoen euro om een dergelijke verzekering online te sluiten. Voor de komende jaren verwachten we een verdere toename. Het eerste halfjaar van 2017 hebben we al meer informatieverzoeken gekregen dan in heel 2016. Cruciaal hierbij is dat we snel ons productassortiment hebben kunnen uitbreiden naar verschillende landen waaronder Nederland, het Verenigd Koninkrijk, Oostenrijk en Zwitserland.”

HDI Rotterdam

HDI haalt nu ongeveer 61% van haar omzet uit het buitenland en 39% uit thuisland Duitsland. In 2019 wil de verzekeraar twee derde van haar omzet over de grens halen. Tot 2016 was HDI Global in Nederland actief onder de naam HDI Gerling. Sindsdien werkt ook de Rotterdamse verzekeraar onder de naam van het moederbedrijf, onderdeel van de Duitse Talanx Groep.

Reageer op dit artikel