nieuws

Turien zoekt met Tesla naar technologie tegen autodiefstal

Schade 918

Turien zoekt met Tesla naar technologie tegen autodiefstal

Tesla en Turien & Co hebben elkaar gevonden in diefstalpreventie. De autofabrikant en het volmachtbedrijf gingen met elkaar om tafel nadat Turien zich in korte tijd geconfronteerd zag met een aantal Tesla-diefstallen.

De recente autodiefstallen zijn voor Turien & Co nog geen reden om het acceptatiebeleid voor Tesla’s aan te passen, maar het volmachtbedrijf zegt de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten te houden. “We werken nauw samen met Tesla om een effectieve oplossing te creëren”, zegt commercieel manager Jan Hamburger. De helft van alle 6.000 Tesla’s die in Nederland rondrijden zit in de Alkmaarse portefeuille.

Software zet gestolen auto stil

Op dit moment ontwikkelt Tesla software die ervoor zorgt dat gestolen auto’s direct worden geïdentificeerd en ook stopgezet. Hamburger is daar enthousiast over. Hij denkt dat het een effectiever antidiefstalmiddel is dan wat Turien nu doet, namelijk het uitrusten van de dure auto’s met peilzenders. Over het algemeen voldoet dat ook, maar de effectiefste benadering kan per merk en type verschillen, aldus Hamburger.

“We hebben samen met Turien de recente diefstallen zo snel mogelijk onderzocht”, zegt Jon McNeill, president Global Sales and Service van Tesla, in een persbericht. “De methoden die de dieven gebruikten werken voor veel auto’s en zijn zeker niet uniek voor Tesla. We proberen ze tegen te gaan met software-updates.”

Reageer op dit artikel