nieuws

Schade App vervangt ouderwets schadeformulier

Schade 2170

Schade App vervangt ouderwets schadeformulier

Van de brommer- en motorrijders gaat 70% op stap zonder het Europese schadeformulier. Bij automobilisten is dat 32%. En dat terwijl bijna 80% van de automobilisten wel eens een schadeformulier heeft in moeten vullen. Dit blijkt uit onderzoek van 112Schade dat vandaag een app lanceert die dient als alternatief voor het Europees schadeformulier.

Van de ondervraagde groep (1000 respondenten) zou 70% bereid zijn een app te gebruiken ter vervanging van het schade-formulier. Om deze reden lanceert 112Schade de Schade App, een app die het Europees schadeformulier vervangt. “Dat een schadeformulier anno 2017 nog van papier is, is natuurlijk heel ouderwets”, zegt Marc Diks, bedenker van de Schade App. “Bovendien biedt de app een aantal aanvullende mogelijkheden die met het traditioneel formulier niet mogelijk zijn. Denk aan het toevoegen van foto’s en het direct inlichten van je verzekeraar.”

Schade App

De Schade App is een officieel schadeformulier dat wordt geaccepteerd door alle verzekeraars in Nederland en Europa. Na het downloaden van de Schade App via de AppStore of Google Play kun je alvast je profiel en verzekeringsgegevens invullen zodat je in geval van schade alles bij de hand hebt. Bij schade voeg je foto’s toe, de schadelocatie, getuigen en geef je aan waar het voertuig beschadigd is. Een checklist helpt de gebruiker niets te vergeten. Vervolgens wordt het formulier via de app rechtstreeks aan de verzekeraar gestuurd.

Kosteloze verhaalservice bij schade

De Schade App biedt ook de mogelijkheid om rechtstreeks de kosteloze verhaalservice 112Schade in te schakelen. Dit is interessant voor mensen die tijdens een verkeersongeval, door toedoen van een ander, materiële -of letselschade oplopen. De kosten voor het verhalen van de schade zijn voor 112Schade te verhalen op de aansprakelijke tegenpartij, waardoor het voor aanvrager niets kost. Indien van toepassing ontvangt de benadeelde 100% van de verhaalde schade.

De Schade App is verkrijgbaar via de AppStore of Google Play.

Bekijk hier alle resultaten van het consumentenonderzoek naar de schade app.

Dit is een partnerbijdrage van 112schade. Bekijk hier een volledig overzicht van de partnerberichten van 112schade.

Reageer op dit artikel