nieuws

Callas: dekking meeste WGA-hiaatverzekeringen onder de maat

Schade 1000

Callas: dekking meeste WGA-hiaatverzekeringen onder de maat

Verzekeringsaanbieder Callas heeft de WIA Planner uitgebreid. De tool vergelijkt voor adviseurs nu ook de 85 meest voorkomende WGA-hiaatverzekeringen en controleert of die zelf geen hiaten bevatten. “De nieuwe adviestool levert adviseurs aanzienlijke tijdsbesparing op”, belooft Callas, dat constateert dat slechts vier collectieve verzekeringen een goede dekking bieden bij gedeeltelijke arbeidsongeschiktheid.

Callas introduceerde in 2015 de WIA Planner. De tool wordt inmiddels door ruim 1.500 adviseurs gebruikt om de risico’s van arbeidsongeschiktheid en werkloosheid voor hun klanten in kaart te brengen. De planner belooft een volledig op maat gemaakt rapport dat met een aantal muisklikken kan worden gegenereerd.

Informatie lastig boven water

(Hypotheek)adviseurs moeten bij het in kaart brengen van de financiële risico’s van de klant alle bestaande verzekeringen mee te nemen, zoals een WGA-hiaatverzekering via de werkgever. “Het is echter niet eenvoudig om de juiste informatie van zo’n collectieve regeling boven water te krijgen. Adviseurs ervaren dit als bijzonder lastig en tijdrovend. De meeste klanten hebben zelf geen idee wat voor soort regeling er door de werkgever of in de cao is getroffen. En vaak weten werkgevers het ook niet precies.”

Onthutsend

Callas zegt nu als eerste alle WGA-hiaatverzekeringen in kaart te hebben gebracht. “Een onthutsende conclusie is dat de meeste werknemers met een WGA-hiaatverzekering nog steeds grote financiële risico’s lopen in het geval van gedeeltelijke arbeidsongeschiktheid. Slechts vier van de 85 onderzochte collectieve verzekeringen biedt hiervoor een goede dekking.” De tool neemt ook de eigen Callas TOP-verzekering mee in de berekening. Die biedt volgens Callas een 70%-inkomensgarantie.

Reageer op dit artikel