nieuws

App moet verwaarloosd schadeformulier vervangen

Schade 1354

App moet verwaarloosd schadeformulier vervangen

Bijna een derde (32%) van de automobilisten gaat op pad zonder een Europees schadeformulier. Van de brommer- en motorrijders heeft liefst 70% zo’n formulier niet bij zich. Dit blijkt uit onderzoek van 112Schade, dat morgen een app lanceert die dient als alternatief voor het Europese schadeformulier.

Weggebruikers zijn niet verplicht om een Europees schadeformulier bij zich te hebben. Toch is het ondergebruik opvallend omdat alleen van de automobilisten al 80% aangeeft ooit zo’n formulier in te  moeten hebben vullen, zo blijkt uit het onderzoek dat 112Schade deed onder ruim 1.000 respondenten. “Dat een schadeformulier anno 2017 nog van papier is, is natuurlijk heel ouderwets” , zegt Marc Diks, bedenker van de Schade App, een app die het formulier moet vervangen.

Foto’s toevoegen

Net als het papieren schadeforumulier is de Schade App een officieel ‘document’ dat wordt geaccepteerd door alle verzekeraars in Nederland en Europa. In Schade App kun je van tevoren alvast een profiel aanmaken en je verzekeringsgegevens invullen zodat je zodat je in geval van schade alles bij de hand hebt. Bij schade kun je in de app foto’s toevoegen, de schadelocatie bepalen, aangeven wie er getuige waren en aangeven waar de auto beschadigd is. Een checklist helpt de gebruiker niets te vergeten. Vervolgens wordt het formulier via de app rechtstreeks aan de verzekeraar gestuurd.

Gratis verhaalservice

Een extra mogelijkheid van de Schade App is de mogelijkheid om rechtstreeks en gratis de verhaalservice 112Schade in te schakelen. Dit is volgens 112Schade interessant voor mensen die tijdens een verkeersongeval, door toedoen van een ander, materiële -of letselschade oplopen. De kosten voor het verhalen van de schade zijn voor 112Schade te verhalen op de aansprakelijke tegenpartij, waardoor het voor aanvrager niets kost.

De Schade App is verkrijgbaar via de AppStore of Google Play.

Reageer op dit artikel