nieuws

Onverzekerde worstenverkoper heeft nieuwe foodtruck dankzij crowdfunding

Schade 1051

Onverzekerde worstenverkoper heeft nieuwe foodtruck dankzij crowdfunding
SAMSUNG DIGITAL CAMERA

Worstenverkoper Cock den Breejen en zijn vrouw Ati hebben mede dankzij het crowdfundingplatform doorgaan.nl van De Amersfoortse weer een nieuwe foodtruck. Met de ruim 27.000 euro die bij investeerders werd opgehaald, heeft het Schiedamse echtpaar een oude commandowagen van de Oostenrijkse brandweer gekocht, van waaruit ze hun Argentijnse worsten kunnen verkopen. Een ironische keuze, de oude foodtruck ging in februari door brandstichting in vlammen op.

De gewezen software ontwikkelaar Den Breejen (62) zat dit voorjaar in zak en as toen zijn foodtruck was verwoest. Op het Volkswagenbusje zat alleen een WA-verzekering; casco en de inboedel van de foodtruck waren niet gedekt. Het zakelijke avontuur van de “Choripanman” dreigde na een handvol jaren al te stoppen. Het goeddeels ontbreken van dekking was voor verzekeraar De Amersfoortse echter geen beletsel om hem een plekje te gunnen op hun crowdfundingsite doorgaan.nl.

Tango-avond voor twee personen

De belangstelling voor zijn project was zo groot dat Den Breejen in amper anderhalve maand tijd zelfs € 341 meer dan het streefbedrag van € 27.000 opgehaald. Daarvoor moest de choripanman wel tegenprestaties leveren aan investeerders die € 20 of meer staken in zijn bedrijf. Zo krijgen mensen die € 45 investeerden een rondleiding door Schiedam en investeerders van €150 een tango-avond voor twee personen.

In stalling en nu wel verzekerd

Volgens RTV Rijnmond heeft het echtpaar haar lesje inmiddels wel geleerd. De nieuwe foodtruck staat voortaan na gedane zaken in een stalling en is nu wel verzekerd.

Reageer op dit artikel