nieuws

Delta Lloyd verlaagt provisie op vernieuwde schadeverzekeringen

Schade 8558

Delta Lloyd verlaagt provisie op vernieuwde schadeverzekeringen

De nieuwe inboedel-, woonhuis- en autoverzekering die Delta Lloyd in de markt zet, leveren de adviseur minder provisie op. Ook kunnen ze op de nieuwe producten geen premieschuif meer toepassen. Voor de nieuwe inboedel- en woonhuisverzekering is de standaardprovisie 20% (in plaats van 27,5% op het huidige pakket). De provisie voor de nieuwe autoverzekeringen is standaard 15% (tegen 20% op het huidige pakket).

Delta Lloyd wil met de nieuwe verzekeringen meer keuzevrijheid geven. In een mail aan adviseurs noemt de verzekeraar de producten flexibeler. Ze moeten inspelen op de trend dat klanten zich steeds bewuster zijn van wat ze wel en niet willen verzekeren. In de verzekeringen zitten extra modules (voor tijdelijke verhuur en duurzaam wonen in de woonhuisverzekering). Ook wijzigt in sommige gevallen de hoogte van het eigen risico (bijvoorbeeld geen extra eigen risico voor grote steden bij de inboedelverzekering).

Geen premieschuif

Niet overal zijn er grote verschillen. De nieuwe Autoverzekering Plus biedt meer opties voor de hoogte van het eigen risico, maar biedt verder hetzelfde als de huidige autoverzekering. Groot verschil is wel de verlaging van de standaardprovisie. Voor het nieuwe product krijgt de adviseur nog 15%, terwijl dat voor de huidige verzekering 20% is. Bij de inboedel- en woonhuisverzekering is er een daling van 27,5% naar 20%. Op geen van de nieuwe producten kan middels een premieschuif een lagere premie in ruil voor een lagere provisie worden afgesproken.

Delta Lloyd stelt in een reactie dat de korting die met de premieschuif gegeven kon worden nu in de premies van de nieuwe producten is verdisconteerd. Volgens de verzekeraar blijft overigens de provisieschuif wel bestaan, een vergelijkbaar mechanisme om met de hoogte van de provisie en de premie te schuiven. Adviseurs kunnen daarmee zowel een lagere als een hogere beloning krijgen dan de standaardprovisie, zegt een woordvoerder. Kiest de adviseurs voor een hoger percentage dan de standaardprovisie, dan betaalt de klant meer premie.

De huidige productlijn blijft volgens de verzekeraar nog actief. In de mail aan adviseurs staat dat ze zelf bepalen of ze de huidige schadeverzekeringen of de nieuwe pakketten aan hun klanten aanbieden.

Lees hier de blog die Jurjen Oosterbaan heeft geschreven naar aanleiding van de provisieverlaging

Reageer op dit artikel