nieuws

Allianz Global Assistance coördineert hulpverlening bij calamiteiten

Schade 847

Allianz Global Assistance coördineert hulpverlening bij calamiteiten

Hulpverlener Allianz Global Assistance coördineert vanaf deze maand een jaar lang de hulpverlening aan Nederlandse reizigers bij calamiteiten in het buitenland. Zij neemt deze rol over van de ANWB. Het calamiteitenprotocol treedt in werking als er bij een calamiteit in het buitenland acht of meer Nederlanders betrokken zijn.

Elk jaar krijgt op 1 april één van de vier grote alarmcentrales de functie van eerste aanspreekpunt bij calamiteiten in het buitenland. Naast Allianz Global Assistance en de ANWB zijn dat ook SOS International en Eurocross Assistance.

Coördinerend alarmcentrale

De eerste taak van de coördinerend alarmcentrale is zoveel mogelijk gegevens over de calamiteit te verzamelen. Zo is de hulpverlening beter af te stemmen en wordt voorkomen dat meerdere alarmcentrales een medisch team naar de rampplek sturen. Dit voorkomt eventuele onduidelijkheden ter plaatse. Het calamiteitenprotocol ontstond na de vliegramp in Faro (Portugal) in 1992.

Reageer op dit artikel