nieuws

Veel steun op crowdfundingsite doorgaan.nl voor worstenverkoper die foodtruck zag uitbranden

Schade 2294

Veel steun op crowdfundingsite doorgaan.nl voor worstenverkoper die foodtruck zag uitbranden

Foodtruckeigenaar Cock den Breejen zag vorige maand zijn droom ChoripanMan, een wagen waarmee hij Argentijnse worsten verkoopt, in rook opgaan. Een pyromaan stak ’s nachts zijn auto in brand en Den Breejen zat met een enorme schadepost; zijn inboedel met Argentijnse grill had hij niet verzekerd. Maar inmiddels gloort er hoop. Op crowdfundingsite doorgaan.nl van De Amersfoortse heeft de worstenverkoper al ruim €10.000 opgehaald voor een nieuwe truck.

De eerste €6.000 haalde ‘choripanman’ Cock den Breejen al in de week na de fatale brand op. Van bevriende ondernemers kreeg de foodtruckeigenaar uit Schiedam donaties en steunbetuigingen. Zijn verhaal trok de aandacht van verzekeraar De Amersfoortse, die het feit dat Den Breejen de inboedel niet verzekerd had geen belemmering vond om hem een plaats op crowdfundingplatform doorgaan.nl te bieden. Na twee weken staat de teller op €10.000 (inclusief de eerdere donaties), bijna 40% van het streefbedrag dat de choripanman nodig heeft voor een nieuwe worstenwagen.

WK Argentijnse worst maken

Den Breejen is optimistisch over de toekomst. Binnen twee maanden wil hij een nieuwe truck verbouwen tot een functionele verkoopwagen om op markten, evenementen en bruiloften choripan-worsten te verkopen. Aan de kwaliteit van zijn worsten zal het niet liggen. Vorig jaar nam Den Breejen het in Argentinië nog op tegen 66 team aan het WK worst maken, de Mundial Choripán. Hij sleepte twee prijzen in de wacht: de eerste prijs in de categorie creativiteit en de derde prijs in de klasse restaurants.

“Dit verhaal past bij onze bedrijfsfilosofie: helpen door te doen”, zegt Daan Wentholt, woordvoerder van ASR, het moederbedrijf van De Amersfoortse. “Wij zijn ondernemersverzekeraar en Den Breejen is bij uitstek iemand die gebruik kan maken van ons crowdfundingplatform voor ondernemers. Daarom hebben wij hem benaderd voor een plekje op de site.”

Advies: nieuwe truck wel verzekeren

Tot eind maart heeft Den Breejen om via crowdfunding €27.000 op te halen. Als hij daarin slaagt, kan hij een nieuwe foodtruck aanschaffen. Die hij, zo hoopt De Amersfoortse, beter zal verzekeren dan hij met de wagen had gedaan die in vlammen opging. Wentholt: “Op het moment dat het hem lukt voldoende geld binnen te halen, zullen wij hem adviseren in contact te treden met een adviseur om zijn onderneming goed te verzekeren.”

Reageer op dit artikel