nieuws

Hiscox breidt dekking cyberpolis uit

Schade 2385

Hiscox breidt dekking cyberpolis uit

Hiscox heeft de polisvoorwaarden van de Cyber en Data Risks-verzekering aangepast. Naast online bedrijfsschade is nu ook offline schade standaard gedekt. “De cyberverzekering voor bedrijven kent verder geen verborgen voorbehouden of beveiligingsvoorwaarden en biedt elke verzekeringnemer het concept BVS: bescherming, verzekering en service.”

Volgens manager Professional Insurance Yasin Chalabi is Cyber en Data Risks daarmee een unieke verzekering. “Zodra het acceptatieproces is afgerond, weet de verzekeringnemer dat alles goed is geregeld. Er gelden dan geen verborgen voorbehouden of eisen ten aanzien van beveiliging. Klanten lopen zelfs geen risico als zij bijvoorbeeld vergeten zijn updates te installeren of wanneer er geen audit heeft plaatsgevonden.” Door het toevoegen van de offline-dekking is nu ook financiële schade door onder meer het stilliggen van machines gedurende twaalf maanden gedekt. Ook schade door voorraadbederf is verzekerd.

Gaten uitgesloten

Volgens het BVS-concept biedt Hiscox op beveiligingsgebied een securitycheck van de systemen en een juridische check van de bewerkingsovereenkomst. “Deze controles worden uitgevoerd door onze partners RedSocks Security en ICT Recht.” Zowel de aansprakelijkheidsschade als de eigen schade die voortvloeit uit onder andere inbreuk op gegevens is gedekt. “Gaten in de dekking zijn uitgesloten”, aldus Chalabi. Bij schade worden specialisten ingeschakeld. Verzekerde bedrijven krijgen een vergoeding voor onder andere een eigen IT-securityspecialist voor advies en het verlenen van eerste hulp IT-diensten.

Reageer op dit artikel