nieuws

Tesla kopen? Standaard verzekering erbij

Schade 2873

Tesla kopen? Standaard verzekering erbij

Autofabrikant Tesla gaat op de Aziatische markt standaard haar elektrische auto’s aanbieden met inbegrip van een verzekering. De verzekering houdt zowel rekening met de veiligheidsvoorzieningen van de ‘autopilot’ als met de onderhoudskosten van de auto. Dit meldt technologieplatform Tech Crunch.

Tesla maakte haar plannen bekend bij de presentatie van haar jaarcijfers. De autofabrikant gaf tegenover Tech Crunch aan de verzekeringscomponent te gaan ontwikkelen met externe verzekeraars, maar tegelijkertijd te hebben gekeken naar de mogelijkheid om het zelf op poten te zetten. “We doen dat eigenlijk al”, aldus Jeff Evanson, vice-president Global Investor Relations bij Tesla. “Tot nu hebben we het stil gedaan, maar in Azië wordt nu al de meerderheid van onze auto’s verkocht met een verzekering die is aangepast aan Tesla. (…) In onze visie kunnen we in de toekomst de consument een heel aantrekkelijk aanbod doen met één prijs voor de auto, het onderhoud en de verzekering.”

Premieaanpassingen in lijn met risico Tesla

Tesla-oprichter en CEO Elon Musk voegt daaraan toe dat hij niet bij voorbaat traditionele verzekeraars wil uitsluiten, anders dan in de situatie dat de verzekeringen niet zouden passen bij het risico van de auto. “Als het nodig is doen we het zelf, maar ik denk dat verzekeringspartners premieaanpassingen zullen doen die aansluiten bij het risico van een Tesla.”

Reageer op dit artikel