nieuws

VVD-Europarlementariër hekelt verzekeraars voor aanpak hagelschade

Schade 2894

VVD-Europarlementariër hekelt verzekeraars voor aanpak hagelschade

Jan Huitema, Europarlementariër namens de VVD, is niet blij met de manier waarop verzekeraars opereren in de kwestie rondom de hagelschade. Dit meldt vakblad Boerderij naar aanleiding van een bezoek van Huitema aan de Agrifirm Jongerendag, gisteren in Apeldoorn.

Tegenover het vakblad stelt Huitema dat boeren in een vrije markt in staat moeten zijn om hun risico’s op een fatsoenlijke en duidelijke manier af te dekken. “Maar als ik nu kijk naar de manier waarop verzekeraars omgaan met de schadeafhandeling van de hagelschade in Zuid-Nederland, word ik daar niet blij van. Het is een rommeltje.”

Meer duidelijkheid voor boeren
Volgens Huitema interpreteren verzekeraars de schade die eind juni 2016 veroorzaakt werd door extreme hagel op verschillende manieren. Bij de ene verzekeraar is het stormschade die gedekt is en bij de andere verzekeraar is het juist geen stormschade, maar hagelschade die niet gedekt is. “Hier moet meer duidelijkheid in komen voor boeren, dat moet gewoon beter”, aldus de Europarlementariër.

Bodemprocedure tegen Interpolis
Een varkenshouder uit Brabant spande vorige week een bodemprocedure aan tegen Interpolis. De boer kreeg de schade van het noodweer op 23 juni 2016 niet vergoed omdat hij geen aparte hagelverzekering had afgesloten. Volgens de varkenshouder valt de schade echter onder zijn stormverzekering.

Reageer op dit artikel