nieuws

Interpolis vraagt zes weken uitstel in hagelschadezaak, ASR ook gedagvaard

Schade 3529

Interpolis vraagt zes weken uitstel in hagelschadezaak, ASR ook gedagvaard

De hagelschadezaken gaan voort. In navolging van de bodemprocedure tegen Interpolis, is begin deze week een vergelijkbare dagvaarding uitgebracht richting verzekeraar ASR. Dat melden Goorts + Coppens Advocaten uit Deurne. Interpolis had afgelopen woensdag met een conclusie van antwoord op de dagvaarding moeten komen, maar heeft om zes weken uitstel gevraagd.

In de dagvaarding tegen Interpolis was een termijn van 18 januari 2017 opgenomen. Op deze datum mocht Interpolis een conclusie van antwoord (een schriftelijke reactie op de dagvaarding) indienen. Interpolis heeft via haar advocaat om 6 weken uitstel gevraagd, zo meldt advocaat Maud Saes. De nieuwe datum voor een schriftelijke reactie is nu verschoven naar 1 maart 2017.

Pluimveehouder

In de Interpoliszaak vertegenwoordigt het advocatenkantoor een Brabantse varkenshouder. Afgelopen maandag hebben Goorts + Coppens ook ASR gedagvaard, ditmaal namens een pluimveehouder die grote schade opliep door de junistorm. Het gaat om een schadebedrag van € 250.000.

Ook deze pluimveehouder was verzekerd voor stormschade, en niet separaat voor hagelschade. De advocaten stellen dat ASR inslag door hagelstenen niet uitsluit onder de omschrijving ‘Storm’ in de polisvoorwaarden. “Voor het geval de neerslag zou zijn aan te merken als ‘hagel’ heeft ASR in de polisvoorwaarden niet bepaald dat onder storm niet wordt verstaan de schade die tijdens de storm door de inslag van hagel is ontstaan”, aldus de dagvaarding.

Supercel

Ook herhalen de advocaten de theorie van de supercel: voor het geval de rechtbank tot het oordeel mocht komen dat er sprake is geweest van ‘hagel’ kan niet worden volgehouden dat de schade uitsluitend door de ‘hagel’ is veroorzaakt. “Zonder supercel/superstorm zouden zich immers geen ijsbrokken hebben gevormd met een zodanige omvang als waarvan sprake was op 23 juni 2016”, zo leest de dagvaarding.

Reageer op dit artikel