nieuws

Studenten blijven zorgverzekering ouders trouw

Schade 757

Studenten blijven zorgverzekering ouders trouw

Een meerderheid van de studenten blijft verzekerd bij dezelfde zorgverzekeraar die hun ouders hebben lopen. Dat blijkt uit een onderzoek van vergelijkingssite Studenten-zorgverzekeringen.nl onder ruim 400 studenten en hun ouders. Volgens de site laten studenten door de keus aan hun ouders over te laten studentenkortingen en speciale aanvullende verzekeringen liggen.

Studenten van 18 jaar en ouder zijn zelf verantwoordelijk voor het kiezen en afsluiten van een zorgverzekering. Desondanks kiest maar 39% van de studenten echt zelf voor hun eigen zorgverzekering. Een meerderheid van de studenten (61%) neemt niet de moeite om andere zorgverzekeringen met elkaar te vergelijken en gaat af op het oordeel van hun ouders. Volgens de vergelijkingssite gaat het dan in veel gevallen om een “duurdere zorgverzekeraar, die niet is afgestemd is op de student.”

Reageer op dit artikel