nieuws

Risk Explorer gaat internationaal

Schade 1186

Risk Explorer gaat internationaal

Risk Explorer, gespecialiseerd in software voor risicoanalyse, gaat de grens over. Het bedrijf brengt sinds deze week de software ook in België aan de man.

Binnenkort wordt een internationale versie van de adviessoftware geïntroduceerd. Dat is volgens Risk Explorer ingegeven door interesse van diverse buitenlandse adviesbedrijven. “In België is men nog niet bekend met het fenomeen risicoanalysesoftware. Sinds deze week hebben gesprekken geleid tot een samenwerking met één van de grootste brokers in België. Zij gaan met de tool aan de slag.”
Volgens oprichter Ewout Strijker (foto) spelen op het gebied van risicoanalyse in het buitenland dezelfde zaken als in Nederland. “Het feilloos in kaart brengen en het volgen van ontwikkelingen binnen het risicoprofiel van een bedrijf vraagt om structuur. Dat kan niet uit het hoofd. Ook niet buiten Nederland. Sterker nog, alvorens de software te gaan ontwikkelen hebben we wereldwijd onderzoek gedaan naar bestaande modellen. Omdat die er niet waren, zijn we het zelf gaan bouwen.”
Wel zijn wet- en regelgeving in het buitenland anders. “Daarom hebben we een tweede, specifieke versie gebouwd van Risk Explorer. Deze ‘buitenlandse versie’ is op eenvoudige wijze te verbijzonderen naar een maatwerkmodel per land. Met deze internationale editie kunnen we in principe in ieder land aan de slag. Maar dat zullen we zeer gefaseerd doen, want ieder land vraagt om een nieuwe businesscase”, zegt directielid Robin Drenth.

Reageer op dit artikel