nieuws

Radar: hoe goed behartigt rechtsbijstandverzekeraar jouw belangen?

Schade 4560

Radar: hoe goed behartigt rechtsbijstandverzekeraar jouw belangen?

Consumentenprogramma Tros Radar stelt maandagavond kritische vragen over de rechtsbijstandverzekering. En ook de marktwerking in de zorg wordt aan de kaak gesteld.

Ruim drie miljoen Nederlanders hebben een rechtsbijstandverzekering. “Die verzekering is bedoeld als bescherming wanneer je te maken krijgt met een juridisch geschil. Maar hoe goed behartigt de verzekeraar jouw belangen?”, vragen de makers van Radar zich af. En ook: “De juristen die de verzekeraars inzetten willen wel héél graag schikken. En het is de vraag of het überhaupt wel zin heeft een rechtsbijstandverzekering te hebben.”

Het tweede onderwerp gaat over zorgverzekeraars. Op de website van Radar wordt het item als volgt aangekondigd: “Moet je genoegen nemen met een bepaald hoortoestel, omdat alleen dát apparaat vergoed wordt door jouw zorgverzekeraar? En wat als dit apparaat niet voldoende werkt? De concurrentie onder de verzekeraars is moordend, de tarieven blijven kelderen. Is de marktwerking niet doorgeschoten?”

Het programma wordt maandagavond om 20.30 uur uitgezonden.

Reageer op dit artikel