nieuws

Passie voor PK’s

Schade 780

Passie voor PK’s

Voor sommige beleggers is het verzamelen van klassieke auto’s meer dan een hobby. Wereldwijd werd er in het afgelopen jaar 17% meer in klassieke auto’s geïnvesteerd. In de afgelopen tien jaar is de waarde van oldtimers met 490% toegenomen.

Dat sommige vermogende personen waardevolle en bijzondere auto’s bezitten is geen verrassing. Vaak blijkt een passie voor klassiekers ook een uiterst slimme investering te zijn, blijkt uit de cijfers van de Historic Automobile Group International en Knight Frank.

Sommige eigenaren bezitten wel 250 auto’s. De grootste collecties zijn volgens Matthew Pearce, European Motor Manager bij Chubb, meer dan US$ 200 miljoen waard. Historische Ferrari’s voeren de ranglijst aan: in 2014 werd een Ferrari 250 GTO uit 1962 voor US$ 38 miljoen verkocht. Dat was de hoogste prijs die ooit op een veiling voor een klassieke auto werd betaald.

Hoewel de meeste van deze auto’s in musea of speciale garages staan, wordt er ook nog mee gereden tijdens wedstrijden of historische rally’s. Soms moeten ze daarvoor naar de andere kant van de wereld worden vervoerd.

Zeldzame auto’s zijn net kunstobjecten: door beschadiging kan hun waarde dalen, zelfs als ze door experts gerepareerd worden. Matthew zegt daarover: “De verzekering dekt bij schade de reparatiekosten. Maar alleen Chubb biedt ook dekking tegen waardeverlies.”

Over Chubb
Chubb verzekert in samenwerking met Assicuro exclusieve auto’s zoals oldtimers en Ferrari’s. Beide verzekeringsmaatschappijen sponsoren de oldtimerbeurs InterClassics die van 12 tot en met 15 januari plaatsvindt in Maastricht.

 

Reageer op dit artikel