nieuws

Letselschade Raad en Stichting Keurmerk Letselschade gaan fuseren

Schade 784

Letselschade Raad en Stichting Keurmerk Letselschade gaan fuseren

De Stichting Keurmerk Letselschade gaat per 1 januari 2017 fuseren met De Letselschade Raad. Door de samenvoeging van de bestaande Registers GBL (Gedragscode Behandeling Letselschade) en GOMA (Gedragscode Medische Incidenten; betere afwikkeling Medische Aansprakelijkheid) ontstaat begin volgend jaar één overkoepelend kwaliteitsstelsel voor professionele letselschade dienstverleners. Dit nieuwe Register Letselschade vervangt de eerdergenoemde registers.

De samenvoeging tot een register heeft een aantal voordelen, melden beide partijen in een persbericht. “Niet alleen mensen met letselschade vinden zo gemakkelijker gekwalificeerde dienstverleners, maar ook voor de branche zelf betekent dit een vereenvoudiging. De samenvoeging beoogt ook kwaliteitsverbetering en innovatie.”

Nieuwe, onafhankelijk commissie
Een onafhankelijke commissie wordt in het nieuwe jaar verantwoordelijk voor de ontwikkeling en het beheer van het nieuwe register. Daarnaast is deze commissie verantwoordelijk voor de toelating van nieuwe organisaties in het Register en voor toetsing van de ingeschreven organisaties aan de kwaliteitseisen. De kwaliteitseisen zijn gebaseerd op de gedragsregels van de GBL, de aanbevelingen van de GOMA en het Reglement van het Keurmerk Letselschade.

Reageer op dit artikel