nieuws

Stichting Salvage breidt werkterrein uit

Schade 1681

Stichting Salvage breidt werkterrein uit

Stichting Salvage breidt vanaf 1 december haar werkterrein uit. Vanaf die datum verleent Salvage ook bij water- en stormschade eerste hulp namens alle verzekeraars. Het Platform Brand en het Sectorbestuur Schade van het Verbond van Verzekeraars onderstrepen met deze beslissing tot uitbreiding het vertrouwen dat de branche heeft in het optreden van de Stichting.

Behalve de inzet na water- en stormschades, heeft het mandaat ook betrekking op de inzet bij grote incidenten, de inzet van groot materieel en is er meer armslag met betrekking tot bijvoorbeeld de kosten die bij de beredding gemaakt kunnen worden. “Daarbij wordt steeds gekeken naar het realiseren van een win-winsituatie voor alle betrokken partijen. De te nemen schadebeperkende maatregelen moeten voor alle partijen -gedupeerde, brandweer en verzekeraar- een duidelijke meerwaarde opleveren. Door het verruimde budget kan nog sneller en daadkrachtiger worden opgetreden en dat is in ieders belang”, laat de stichting weten.

Een aanspreekpunt
Bij grote incidenten heeft de overheid volgens Stichting Salvage steeds vaker behoefte aan één aanspreekpunt namens al die betrokken verzekeraars. “Een centraal punt van waaruit informatie kan worden gegeven en acties kunnen worden gecoördineerd. Door de verruiming van haar mandaat kunnen wij, nog meer dan nu al het geval is, invulling geven aan een volwaardig, maar vooral ook waardevol partnerschap; een partner die kan waarmaken wat verzekeraars aan hun klanten beloven”, aldus Stichting Salvage.

Reageer op dit artikel