nieuws

Menzis gooit 12 euro per maand op zorgpremie

Schade 241

Verzekerden bij zorgverzekeraar Menzis betalen volgend jaar € 119 per maand voor hun basisverzekering. Dit betekent een stijging van ruim 11% ten opzichte van de huidige maandpremie van € 107. Andere verzekeraars kondigden ook al forse premiestijgingen aan. 

Menzis is de tweede van de vier grote zorgverzekeraars in Nederland die de premie voor 2017 bekend maakt. Eerder maakte CZ al bekend de zorgpremie van de basisverzekering te verhogen met met € 7,90 omhoog tot € 112,85 per maand. Menzis wijt de forse premiestijging aan de toename van de zorgkosten in Nederland, een trend die volgens de zorgverzekeraar de komende jaren doorzet.  De premie had volgens de zorgverzekeraar nog hoger uit kunnen pakken, maar om de stijging te dempen heeft Menzis omgerekend € 103 per jaar per betalende verzekerde van haar reserves ingezet.

DSW zette de toon
Traditiegetrouw geeft de Schiedamse zorgverzekeraar DSW de toon aan door jaarlijks als eerste de nieuwe premie bekend te maken. Eind september maakte DSW bekend de premie voor 2017 op te schroeven met € 9,25 per maand naar € 108. Vandaag maakte ook OHRA haar nieuwe premie voor de basisverzekering bekend: € 104,55 (inclusief 8% online korting), een stijging van € 7,60 ten opzichte van de huidige premie.

De algehele teneur is dat de maandelijkse premiestijging voor 2017 fors ligt boven de € 3,50 die het ministerie van Volksgezondheid had voorspeld in de Miljoenennota.

Reageer op dit artikel