nieuws

Kamervragen Ronnes over verborgen kosten autoverzekeringen

Schade 133

Kamervragen Ronnes over verborgen kosten autoverzekeringen

CDA-Kamerlid Erik Ronnes heeft Kamervragen gesteld aan minister Dijsselbloem (Financiën) over verborgen kosten bij autoverzekeringen. Aanleiding voor de vragen van Ronnes was een bericht in De Telegraaf waar Pricewise wijst op ’verborgen kosten’ die verzekeraars in rekening brengen. “De heffingen, die kunnen oplopen tot enkele tientjes per jaar, zijn onnodig en niet meer van deze tijd”, aldus de prijsvergelijker.

Ronnes wilt nu van de minister weten of hij het eens is met de conclusie van de prijsvergelijker. “Deelt u de conclusies van het onderzoek van Pricewise, dat er bij autoverzekeringen nog veel verborgen kosten zijn -zoals poliskosten, royementskosten, wijzigingskosten en prolongatiekosten- die niet zijn verwerkt in het termijnbedrag dat de verzekerde betaalt?” Ook vraagt het Kamerlid zich af of de minister inziet dat het door de extra kosten moeilijker wordt om autoverzekeringen met elkaar te vergelijken.

Transparante regels
Ronnes vraagt de minister of hij voorbeelden van andere verzekeringen kent waarbij kosten in rekening kunnen worden gebracht die niet op het eerste oog zichtbaar zijn bij het afsluiten van het product. Daarnaast vraagt de CDA’er zicht af waarom het mogelijk is “dat verzekeraars deze verborgen kosten in rekening mogen brengen, terwijl er voor bijvoorbeeld vliegtickets, vakanties en concertkaartjes regels zijn over het in één oogopslag inzichtelijk maken de totale kosten voor de aankoop van een product.”

Tenslotte wilt Ronnes van Dijsselbloem weten of hij bereid is om met verzekeraars afspraken te maken die leiden tot het einde van verborgen kosten en dat alle kosten voor een autoverzekering inzichtelijk zijn bij het afsluiten van het product.

Reageer op dit artikel