nieuws

Independer roept verzekeraars op afschrijvingslijsten openbaar te maken

Schade 518

Independer roept verzekeraars op afschrijvingslijsten openbaar te maken

Independer heeft verzekeraars opgeroepen om afschrijvingslijsten voor inboedel en reisbagage openbaar te maken. De vergelijkingswebsite deed in september een oproep in het tv-programma Radar. Verzekeraar Aegon had de lijst al online staan en ASR heeft hun lijst in de dagen na de uitzending openbaar gemaakt. “Hierna viel het helaas toch weer stil”, concludeert Independer. “Daarom hebben wij onlangs verzekeraars persoonlijk benaderd om de afschrijvingslijsten openbaar te maken.”

“Iedere verzekeraar mag zelf bepalen hoe snel iets minder waard wordt”, stelt Independer. “Per verzekeraar kunnen de verschillen aanzienlijk zijn. En dit heeft weer grote invloed op wat je vergoed krijgt bij schade of diefstal.” De Hilversumse vergelijker vindt dat bij de aanvraag van een inboedel- of reisverzekering de verschillen al duidelijk moeten zijn. “Op die manier kun je van tevoren een goede keuze maken. Helaas is dit niet het geval, waardoor je vaak pas achteraf weet waar je aan toe bent.” Slechte zaak, vindt Independer. “Adviseurs en vergelijkingssites kunnen dit dus niet meenemen in hun advies.”

Oproep
Met de oproep aan de verzekeraars hoopt Independer duidelijkheid te creëren. “Wij vinden dat de afschrijvingslijsten openbaar moeten worden. Op die manier weet een klant waar hij recht op heeft bij schade of diefstal.” De vergelijkingswebsite wil aan de hand van die gegevens de informatie inzichtelijk te maken. “Dit doen wij samen met Moneyview Research én met behulp van de verzekeraars zelf. Met als doel dat de klant niet alles zelf hoeft uit te pluizen. Een klant moet kunnen vertrouwen op goed advies, dat gebaseerd is op de prijs en de kwaliteit van een verzekering. Wij willen deze informatie daarom ook in onze adviezen gebruiken.”

Reageer op dit artikel