nieuws

Delta Lloyd’s Sjerlok gaat ook voor andere verzekeraars speuren

Schade 353

De virtuele rechercheur Sjerlok van Delta Lloyd komt volledig op eigen benen te staan en is nu ook inzetbaar door andere verzekeraars. Onder de naam Brightmaven gaat de spin-off die Sjerlok ontwikkelde verder met het terugvinden van gestolen en vermiste objecten. Delta Lloyd en haar zusterverzekeraars Ohra en ABN Amro-verzekeringen worden de eerste klanten van Brightmaven.

Delta Lloyd’s Sjerlok gaat ook voor andere verzekeraars speuren

Met technologie en dienstverlening helpt Brightmaven de klant bij het snel terugvinden van gestolen objecten en verzekeraars bij het beperken van de schadelast. De virtuele rechercheur Sjerlok maakt gebruik van big data, kunstmatige intelligentie en ouderwets speurwerk. Via internet en andere bronnen wordt gezocht naar onder andere gestolen auto’s, boten, sieraden en elektronica. Sjerlok vergelijkt en koppelt deze informatie met de informatie van de gestolen objecten. Daarnaast blijft Sjerlok het dossier tijdens de opsporing monitoren en zorgt het voor samenwerking en communicatie met andere betrokken partijen zoals de politie en onderzoekbureaus.

Lerend ecosysteem tegen diefstal en verduistering
Delta Lloyd heeft de ontwikkeling van Sjerlok mede geïnitieerd en gefinancierd samen met AI-bedrijf 8vance Matching Technologies en opsporingsexpert Triple Mi Company. Met de start van Brightmaven is deze innovatieve dienst nu ook beschikbaar voor de rest van de markt. “Door onze nieuwe technologie te combineren met de bestaande opsporingsexpertise kunnen we ongekende resultaten boeken en een lerend ecosysteem bouwen tegen diefstal en verduistering” aldus Han Stoffels, CEO van Brightmaven.

Soepel proces leidt tot opsporing
Delta Lloyd heeft sinds 2013 een speciaal team dat zich bezig houdt met het actief terugvinden van gestolen objecten. Brightmaven neemt deze activiteiten over door inzet van Sjerlok en een eigen team van specialisten. Door het proces te optimaliseren en te automatiseren neemt de terugvindkans toe en wordt diefstal van voertuigen steeds minder interessant. Harry van der Zwan, algemeen directeur Delta Lloyd Schade: “Delta Lloyd is de eerste verzekeraar in Europa die met een systeem gestolen objecten heeft opgespoord. Nu wordt dit innovatieve systeem ook aan andere verzekeraars aangeboden via Brightmaven. Daardoor verbetert de kwaliteit van de data en neemt de effectiviteit van het systeem verder toe.”

Reageer op dit artikel