nieuws

De Goudse wil verplicht collectief AOV-advies voor ZZP’ers

Schade 314

De Goudse wil verplicht collectief AOV-advies voor ZZP’ers

In een blog op amweb bepleit Bernardo Walta van De Goudse voor een verplicht collectief adviestraject ter vervanging van een verplichte collectieve verzekering voor de ZZP’er. Dit roept minder weerstand op, volgens hem, is effectiever en doet recht aan de individuele omstandigheden van de zelfstandige. En het is nog goedkoper ook. Walta wil dat het adviestraject gratis is voor de ZZP’er.

Uit cijfers blijkt dat van de ruim één miljoen zelfstandigen slechts een kwart een vrijwillige AOV heeft afgesloten.

Minder weerstand
Een verplichte AOV voor ZZP’ers lijkt ook niet echt aantrekkelijk, maar De Goudse bepleit nu een andere oplossing: plaats de ZZP’er in een verplicht collectief adviestraject ter vervanging van een verplichte collectieve verzekering. Dit roept minder weerstand op, is effectiever en doet recht aan de individuele omstandigheden van de zelfstandige, aldus Walta.

“Laat de ondernemer tien adviesuren ervaren met een adviseur. Het kost hem/haar geen geld, wel tijd. Daarmee kunnen we bewerkstelligen dat de zelfstandige om de tafel gaat zitten met een adviseur. De ervaring leert dat deze drempel nu namelijk te hoog is. Door dit weg te nemen, kan de ondernemer met de adviseur goed in kaart brengen waar zijn financiële risico’s én mogelijke oplossingen liggen bij arbeidsongeschiktheid”, aldus Walta van De Goudse.

Lees hier de blog.

Reageer op dit artikel