nieuws

Vijftig nieuwe aandeelhouders voor Brokerslink

Schade 1397

Vijftig nieuwe aandeelhouders voor Brokerslink

Verzekeringsmakelaar Brokerslink heeft met de uitgifte van nieuwe aandelen haar kapitaalspositie versterkt. De aandelenuitgifte zorgt volgens het bedrijf voor een versterking van het aandeelhoudersfundament en draagt bij aan de groei van de mondiale activiteiten op het vlak van makelaardij en riskmanagement.

Brokerslink, in 2004 begonnen als een netwerk voor verzekeringsmakelaars, heeft na de uitgifte 55 aandeelhouders in de 40 landen, grosso modo overeenkomstig met de geografische spreiding van de activiteiten. In 2015 werd het netwerk een bedrijf met Zwitserland als thuisland. De initiële financiering werd gedaan door MDS, Crystal & Company, Filhet-Allard, Nova en Cooper Gay Swett & Crawford (nu Ed Broking).

Makelaars uit 95 landen met een omzet van $ 20 mrd
De groep omvat onafhankelijke verzekeringsmakelaars uit 95 landen die samen goed zijn voor jaarlijkse omzet aan premies en adviesvergoedingen van $ 20 mrd. De Amsterdamse assurantiemakelaar Leons maakt ook deel uit van het netwerk.

CEO José Manuel Fonseca lichtte de aandelenuitgifte vandaag toe tijdens de start van het de Brokerslink global conference in Amsterdam. “De afronding van dit proces heeft een unieke en krachtige samenwerking tot stand gebracht. We hebben geherstructureerd, geïnvesteerd in technologie en middelen die groei moeten bespoedigen. De realisatie van een breed aandeelhoudersfundament maakt het mogelijk om ons te focussen op kansrijke business en onze capaciteiten te laten zien aan de mondiale verzekeringsmarkt en klanten.”

Reageer op dit artikel