nieuws

Meer pechhulp gevraagd door warm septemberweer

Schade 443

Meer pechhulp gevraagd door warm septemberweer

Nu het zomerse weer voorlopig even verleden tijd is, maken de alarmcentrales de balans op van de vakantieperiode. Allianz Global Assistance meldt dat de hulpvraag lang bleef aanhouden als gevolg van de warmte in september. “Er waren in september 15% meer buitenlandmeldingen ten opzichte van vorig jaar.”

Het gaat vooral om problemen met kapotte accu’s of airco’s. Over de gehele zomerperiode is met name het aantal pechhulpmeldingen vanuit Frankrijk (21%) en Spanje (26%) toegenomen. “Dat komt omdat Frankrijk voor Nederlanders nog steeds de populairste autovakantiebestemming is, gevolgd door Spanje en Duitsland. Ook de mislukte couppoging in Turkije zorgde voor een stijging van populariteit van de Zuid-Europese landen.”

Meer kleding geclaimd
De smartphone blijft de meest geclaimde bagage, gevolgd door foto- en videoapparatuur en brillen en contactlenzen. “Opvallend is dat er dit jaar veel meer kleding werd geclaimd.” De meest voorkomende claim als gevolg van een ongeval is een breuk door uitglijden (“denk aan ongelukken van de jeugd in de Costa’s”, voegt Allianz Global Assistance toe). Ook vallen tijdens wandelen of sporten en verkeersongevallen komen veel voor. In medische zin scoren bacteriële of virale infecties hoog, gevolgd door reizigersdiarree en oorontsteking.

Reageer op dit artikel