nieuws

Foo Fighters schikt met Lloyd’s over gecancelde shows

Schade 120

Foo Fighters schikt met Lloyd’s over gecancelde shows

De Amerikaanse band Foo Fighters heeft een schikking getroffen met Lloyd’s of London en een aantal andere partijen in een rechtszaak over een reeks gecancelde concerten in 2015. Met de rechtszaak wilde de band compensatie afdwingen voor de schade door de geannuleerde optredens. Voor hoeveel geld de zaak is geschikt, is niet bekend gemaakt.

De rechtbank in Los Angeles beëindigde eerder deze maand de zaak die vier maanden geleden werd aangekaart door Foo Fighters. Volgens de band zou Lloyd’s of London en daarbij aangesloten verzekeraars te weinig compensatie hebben betaald voor gecancelde concerten door een beenbreuk van leadzanger Dave Grohl en door de terroristische aanslagen in Parijs van november 2015.

Grohl brak in juni vorig jaar zijn been en moest daardoor zeven optredens afzeggen, waaronder twee lucratieve concerten in het Londense Webley stadion. Daarna pakte Grohl de resterende 53 concerten, zittend in een troon, weer op. Na aanvankelijk vier van de gecancelde optredens te hebben vergoed, staakten de verzekeraars de schadevergoeding aan de band.

Inhalen van gecancelde concerten
De Foo Fighters gaven hiervan het Londense advieskantoor Robertson Taylor de schuld. Die zou de band niet hebben geïnformeerd dat het hervatten van de tour door de verzekeraars zou kunnen worden betiteld als het inhalen van de gecancelde concerten en daarmee de aanspraken op schadevergoeding te kunnen weerleggen.

Aanslagen in Parijs
Robinson Taylor was er volgens Foo Fighters ook debet aan dat ze geen vergoeding kregen voor opgezegde optredens in Spanje en Italië na de aanslagen in Parijs in november 2015. Het advieskantoor zou volgens de band underwriters hebben geadviseerd niet tot uitkering over te gaan.

Reageer op dit artikel