nieuws

ASR komt redder in nood toch tegemoet

Schade 3627

ASR komt redder in nood toch tegemoet

Een man uit Barendrecht die drie weken geleden een te water geraakte automobiliste redde krijgt toch de schade aan zijn iPhone vergoed. Verzekeraar ASR zou in eerste instantie vergoeding hebben geweigerd omdat de man er zelf voor had gekozen om in het water te springen. De redder in nood hoopt dat ASR uiteindelijk de volledige nieuwwaarde van het toestel wil vergoeden. 

Op de website van RTV Rijnmond vertelt Barendrechter Raymond Heijboer zijn verhaal. Drie weken geleden reed hij ’s ochtends door zijn woonplaats toen er voor hem een andere automobilist te water raakte. Heijboer stopte direct en sprong er achteraan. Hij kreeg de vrouwelijke bestuurder nog net op tijd uit de auto die al vol stroomde met water.

Pas naderhand beseft de redder in nood dat hij bij zijn actie nog zijn iPhone op zak had. Deze is door het water defect geraakt. Als zijn adviseur de schade claimt bij ASR, de verzekeraar van de te water geraakte automobiliste, wil de verzekeraar in eerste instantie niet over de brug komen. “Ik zou vrijwillig in het water zijn gesprongen en daarom geen recht hebben op vergoeding”, zo stelt Heijboer tegenover de regionale omroep.

Vergoeding dagwaarde uit coulance
Uiteindelijk komt ASR toch over de brug en wil het uit coulance de dagwaarde van de iPhone vergoeden. Een geste waar de redder naar eigen zeggen weinig aan heeft. ”De telefoon is al twee jaar oud en officieel niet heel veel meer waard. Ik hoop dat ASR uit coulance alsnog over de brug komt met een nieuwe telefoon.”

Dekking op aansprakelijkheidsverzekering
Volgens Daan Wentholt van ASR is er nooit onduidelijkheid geweest over wel of geen vergoeding van de schade. “Er is namelijk gewoon dekking op de aansprakelijkheidsverzekering van onze verzekerde. Dit hebben wij ook aan de adviseur gemeld. Gisteren ontvingen wij de opgevraagde factuur van deze schade. Wij vinden het heel vervelend dat de redder van onze verzekerde ontevreden is. Wij nemen daarom vandaag nog contact met hem op en zullen coulant met deze schadeclaim omgaan.”

Reageer op dit artikel