nieuws

Aon neem specialist cyberrisk over

Schade 3908

Aon neem specialist cyberrisk over

Verzekeringsmakelaar en risicoadviseur Aon neemt het toonaangevende Amerikaanse risicomanagementbedrijf Stroz Friedberg over. Deze branchegenoot heeft zich volledig gespecialiseerd in het beheersen van digitale risico’s door het bedrijfsleven. Aon verstevigt door de aankoop zijn positie op de gebied van cyberrisicomanagement.

Stroz Friedberg en Aon beschikken over een complementaire adviespraktijk op het gebied van cyberrisicomanagement. Stroz Friedberg heeft wereldwijd 14 kantoren over de hele wereld. Het hoofdkantoor is gevestigd in New York. Aon verwacht voor Nederland met name vanuit het kantoor in Londen samen te werken. Bestaande relaties en partnerships van Stroz Friedberg in Nederland blijven behouden.

“We kunnen onze klanten nu een combinatie van risicobeheer enerzijds en een compleet pakket aan preventieve maatregelen, detectie en incident respons anderzijds aanbieden,” stelt Sjaak Schouteren, Manager Cyber Risk Solutions bij Aon. Volgens hem zien klanten door de aanhoudende cyberdreigingen steeds vaker grote systeemrisico’s tegemoet, waardoor de behoefte aan meer geïntegreerd risicomanagement toeneemt. De overname van Stroz Friedberg helpt volgens Aon om aan die vraag tegemoet te komen.

Pilot met gemeente Rotterdam
Aon roert zich nadrukkelijk op het gebied van cyberrisicomanagement, ook in Nederland. Vorige week begon de verzekeringsmakelaar Aon samen met de gemeente Rotterdam een pilot waarbij zestig mkb-bedrijven uit de Maasstad gebruik kunnen maken van een cybersecurity startpakket. Het pakket bestaat onder meer uit een veiligheidsscan op locatie, directe oplossingen die de IT-veiligheid moeten vergroten en een “financieel aantrekkelijke” verzekering.

 

 

Reageer op dit artikel