nieuws

ZN blij met behoud werelddekking zorgverzekering

Schade 749

ZN blij met behoud werelddekking zorgverzekering

Zorgverzekeraars Nederland (ZN) is blij dat de huidige werelddekking in de zorgverzekering behouden blijft. Er waren plannen om de dekking af te schaffen, maar die zijn gelukkig van de baan, aldus de belangenvereniging. “Door het besluit van de Ministerraad kan elke verzekerde rekenen op vergoeding van zorgkosten vanuit het basispakket, waar ook ter wereld.”

ZN had er eerder op aangedrongen dat een wetswijziging niet in het belang is van verzekerden. Het zou voor Nederlanders volgens de belangenvereniging ingewikkelder en moeilijker worden om zich te verzekeren voor medische zorg buiten Europa. “Bovendien was het onze verwachting dat de complexe regels in een eventuele nieuwe wet zouden leiden tot meer bureaucratie en extra kosten. De zorgverzekeraars hebben daarom eerder voor behoud van de huidige werelddekking in de basisverzekering gepleit. Het is goed dat het kabinet hiervan nu ook overtuigd is.”

Dekking werkt goed
ZN: “Sinds de invoering van de Zorgverzekeringswet in 2006 is iedere Nederlander ,ongeacht inkomen, leeftijd of gezondheid, verzekerd van dezelfde medisch noodzakelijk zorg. Zowel in Nederland als in het buitenland. Wij zijn van mening dat de huidige werelddekking goed functioneert. Het kabinet was van plan om deze werelddekking afschaffen. Nu de wetswijziging van de baan is, blijft een goed functioneerde werelddekking behouden voor iedere verzekerde.” Minister Schippers van Volksgezondheid heeft de ministerraad verzocht af te zien van het wetsvoorstel. “De wet zou te complex en daarom onuitvoerbaar worden.”

Reageer op dit artikel