nieuws

Schaft legt voorzittershamer VNAB neer

Schade 1406

Schaft legt voorzittershamer VNAB neer

Michel Schaft stopt later dit jaar als voorzitter van de VNAB. Hij was sinds september vorig jaar de voorman van de vereniging voor bedrijven actief op de coassurantiebeurs en was daarvoor drie jaar werkzaam als directeur van de VNAB.

De overgang van directeur naar voorzitter zegt Schaft “niet optimaal” te hebben gevonden. “Door mijn achtergrond als directeur van de VNAB en de daaruit voortvloeiende verbondenheid met de dossiers, de stakeholders en de medewerkers is het bijna onmogelijk voor een directeur van de VNAB om in vrijheid en met de juiste structuur te werken. Alles afwegende meen ik er goed aan te doen ruimte te maken voor een nieuwe voorzitter.” Voormalig Vanbreda-directeur Wim Span is Schaft vorig jaar opgevolgd als directeur van de VNAB. Hij zegt het vertrek van zijn voorganger te betreuren: “Ik heb goed en met plezier met Michel samengewerkt en veel van hem geleerd. Hij is, in zijn rol als voorzitter, enthousiast, deskundig en zeer betrokken.” Een van de speerpunten waar Schaft mee bezig is geweest, is het inrichten van een eigen kennis- en ontmoetingscentrum voor de VNAB-leden.

Ondernemerschap
Schaft kondigde zijn afscheid als directeur al begin vorig jaar aan, met als motivatie dat hij zich weer op ondernemerschap wilde richten. Dat leidde dit jaar tot de oprichting van het bedrijf We are sure, dat zich richt op het aanbieden aan zzp’ers van één oplossing voor arbeidsongeschiktheid, overlijden en pensioen. Voorheen was Schaft onder anderen algemeen directeur bij Meijers Assurantiën.

Het bestuur beraadt zich op de invulling van de vrijgekomen voorzittersrol. Schaft blijft in elk geval aan tot de algemene ledenvergadering van 12 december. Het VNAB-bestuur bestaat verder uit Jorden de Boer, Focko Dorhout Mees, Arjan Nollen, Onno Paymans, Joost Vink en Alain Wijnants.

Reageer op dit artikel